fbpx skip to Main Content

Markó Viktória
oktató, lakberendező

A Szitakötő kreatívsuli alapítója és a tanfolyam oktatója vagyok. 1994 óta lakberendezéssel foglalkozom. Ma már tudom, hogy ezt is folyamatosan tanulni kell.

Megismerkedni új anyagokkal, azok megmunkálási lehetőségeivel. Tájékozottnak lenni a trendeket, időtálló stílusokat illetően. Naprakészen tudni mit hol lehet megvásárolni, kivel megcsináltatni, hol vannak akciók… Van aki ezt az ismerethalmazt féltékenyen őrzi. Én szívesen osztom meg másokkal. Szívesen adom át a tudásomat – ezzel elősegítve mások sikerét.

Saját oldal

Tancsik Anikó
férfiruha-készítő

Tancsik Anikó vagyok. Szakmámat tekintve férfiruha-készítő. 1989-ben végeztem.

Mindig ruhákat szerettem volna készíteni. Már 12 évesen nadrágot varrtam magamnak, segítség nélkül. Számomra ez nem is szakma, sokkal inkább hivatás. A mai napig gyakorlom s tanulom.

Szeretem a kihívásokat, ezért vettem szívesen a felkérést, hogy ebben az iskolában oktassak. Nagyon jó, hogy vannak, akiket érdekel ez a szép foglalatosság. A házilag elkészített ruhadarabok örömet szereznek mind a készítőjének, mind a viselőjének, függetlenül attól, hogy szakember avagy egy műkedvelő készítette.

Sz. Banicz Anna
oktató, enteriőrtervező

Sz. Banicz Anna

Tizenkét éve választottam egy új hivatást magamnak és nem bántam meg. Új világ kapuja nyílt ki előttem, amit addig csak lökdöstem. Ám tudtam magamról, hogy az anyagok szeretete, a vágy, hogy jobban megismerjem a szakmát, megerősít a döntésemben és segít leküzdeni a nehézségeket.

Ma már számos szép megvalósult feladattal büszkélkedem, ami annak is köszönhető, hogy az APM Consulting építész iroda projektjeiben kaptam lehetőséget, mint enteriőrtervező.

De a tanulást nem hagytam abba, hisz minden egyes új feladat tartogat számomra valami olyant, amit addig nem volt alkalmam megismerni, vagy kipróbálni. Ez egy folyamatosan változó, fejlődő és megújuló szakma, ami korokon, divatirányzatokon ível át.

Nagy örömömre szolgál, hogy a Szitakötő kreatívsuliban oktathatok, ahol magam is tanultam, és igyekszem sok tapasztalatot átadni a hallgatóknak. Megmutatni olyan oldalát a szakmának, amit később a gyakorlatban alkalmazni tudnak.

Saját oldal

Fias Berta
ARCHLine oktató, Interior Designer

A tervezéshez az ARCHLine XP építész-belsőépítész szoftvert használom, amelyet 2016 óta oktatok is. Szeretem átadni a sok munkám során szerzett tapasztalataimat a jövőbeli kollegáknak, a szoftvert is lakberendezői szemszögből oktatom. 2016 óta vezetem a WERK AKADÉMIA Enteriőr stylist szakát, ahol lakberendezést és számítógépes tervezést tanítok. Számítógépest tervezést tanítok még a Mesto Csoportnál, a Pallas 70 Oktatási és Vizsgaközpontban, a Szitakötő kreatívsuliban, és privát órákat is adok.

Saját oldal

Mosonyi Tamás
szobrász és képzőművész-tanár

Szobrász és képzőművész-tanár vagyok. Az egyéni alkotómunka és a művészetpedagógia egymást inspirál​j​a az életemben.

A különböző művészeti ágakat, a természetet és a befogadó aktív közreműködését egy egységnek tekintem.

Az egyetemen párhuzamosan végeztem a festészet és a szobrászat szakot, mert már akkor is érdekelt a művészeti ágak közötti átjárhatóság, illetve a köztük lévő kapcsolat.

Mind az alkotómunkában, mind a pedagógiában fontos számomra az improvizáció, hiszen általa ki tudunk szabadulni saját gondolati korlátaink közül.

Saját oldal

Getto Katalin
esztéta, oktató, művészet- és bútortörténet

Getto Katalin vagyok, esztéta, a Janus Pannonius Múzeum Képző-és iparművészeti Osztályának muzeológusa. A múzeum gyűjteményei közül a Vasarely-gyűjtemény kezelése a kiemelt területem.

Építészetkritikusként, szakíróként 1994 óta jelennek meg írásaim országos folyóiratokban.
Művészettörténetet tanítottam a pécsi Művészeti Gimnáziumban és a Comenius Szakközépiskola és Szakiskolában, valamint éveken át művészettörténet és bútortörténet órákat tartottam a Kurzus Bt. lakberendező iskolájában.
Angol fordítóként is dolgozom, kb. 60 könyv jelent meg a fordításomban.

Back To Top