fbpx

Oktatók

Faludi Éva
oktató,  ARCHLine.XP, lakberendező

„Soha nem késő , hogy azzá válj aki lehettél volna.” (George Eliot) Azért választottam ezt az idézetet, mert nagyon magaménak érzem.
51 éves voltam, amikor ráeszméltem, hogy 3D látványtervezést szeretnék tanulni.  Mindig szokatlan módon képzeltem el a tereket, s szerettem volna másoknak is megmutatni azt a képet  ami a fejemben már összeállt. De hiába próbáltam elmagyarázni, nem tudták elképzelni. Ezért jelentkeztem a Szitakötő kreatívsuliba, először csak látványtervező tanfolyamra. Mivel ezzel egy időben lakberendező tanfolyam is indult, így abba is belevágtam és kitűnő eredménnyel elvégeztem.
Szekszárdi lakberendezőként azóta is űzöm ezt a fantasztikusan izgalmas szakmát – egyre több, szép megbízást kapva.  Letettem az oktatói vizsgát, és nagy örömmel teszek eleget annak a kérésnek, hogy a Szitakötő kreatívsuliban oktassam az ARCHLine.XP tervezőprogram használatát.

Saját oldal

Markó Viktória
oktató, lakberendező

A Szitakötő kreatívsuli alapítója és a tanfolyam oktatója vagyok. 1994 óta lakberendezéssel foglalkozom. Ma már tudom, hogy ezt is folyamatosan tanulni kell.
Megismerkedni új anyagokkal, azok megmunkálási lehetőségeivel. Tájékozottnak lenni a trendeket, időtálló stílusokat illetően. Naprakészen tudni mit hol lehet megvásárolni, kivel megcsináltatni, hol vannak akciók… Van aki ezt az ismerethalmazt féltékenyen őrzi. Én szívesen osztom meg másokkal. Szívesen adom át a tudásomat – ezzel elősegítve mások sikerét.
Saját oldal

Mosonyi Tamás
szobrász és képzőművész-tanár

Mosonyi Tamás
Szobrász és képzőművész-tanár vagyok. Az egyéni alkotómunka és a művészetpedagógia egymást inspirál​j​a az életemben.
A különböző művészeti ágakat, a természetet és a befogadó aktív közreműködését egy egységnek tekintem.
Az egyetemen párhuzamosan végeztem a festészet és a szobrászat szakot, mert már akkor is érdekelt a művészeti ágak közötti átjárhatóság, illetve a köztük lévő kapcsolat.
Mind az alkotómunkában, mind a pedagógiában fontos számomra az improvizáció, hiszen általa ki tudunk szabadulni saját gondolati korlátaink közül.

Saját oldal

Elter Zsófia
kreatív fejlesztő, lakberendező

Kiadványszerkesztőként tevékenykedtem, és közben elvégeztem a lakberendező tanfolyamot a Szitakötő kreatívsuliban. Sorra jöttek a tervezői munkák, így alkalmam volt gyakorlatot is megszerezni. A lakberendezés mellett lediplomáztam, mint környezettervező szakember.
Az egyetemen vizsgáltam a színek, az évszakelmélet és a színtípusok lakberendezéssel való kapcsolatát. Ebből írtam a szakdolgozatomat és jó eredménnyel szerepeltem vele tudományos diákköri konferenciákon. Vallom, hogy ha lakberendező/belsőépítészként tisztában vagyunk az évszakelmélettel, azzal, hogy egyes színtípusokat milyen enteriőrök vonzanak, megkönnyítjük saját munkánkat, a megbízónk pedig előbb megtapasztalhatja a varázslatot.
Oktatóként célom a diákok kreatívitásának fejlesztése izgalmas feladatokkal, tervezői játékokkal.

Saját oldal

Tancsik Anikó
férfiruha-készítő

Tancsik Anikó
Tancsik Anikó vagyok. Szakmámat tekintve férfiruha-készítő. 1989-ben végeztem.
Mindig ruhákat szerettem volna készíteni. Már 12 évesen nadrágot varrtam magamnak, segítség nélkül. Számomra ez nem is szakma, sokkal inkább hivatás. A mai napig gyakorlom s tanulom.
Szeretem a kihívásokat, ezért vettem szívesen a felkérést, hogy ebben az iskolában oktassak. Nagyon jó, hogy vannak, akiket érdekel ez a szép foglalatosság. A házilag elkészített ruhadarabok örömet szereznek mind a készítőjének, mind a viselőjének, függetlenül attól, hogy szakember avagy egy műkedvelő készítette.

Getto Katalin
esztéta, oktató, művészet- és bútortörténet

Getto Katalin
Getto Katalin vagyok, esztéta, a Janus Pannonius Múzeum Képző-és iparművészeti Osztályának muzeológusa. A múzeum gyűjteményei közül a Vasarely-gyűjtemény kezelése a kiemelt területem.
Építészetkritikusként, szakíróként 1994 óta jelennek meg írásaim országos folyóiratokban.
Művészettörténetet tanítottam a pécsi Művészeti Gimnáziumban és a Comenius Szakközépiskola és Szakiskolában, valamint éveken át művészettörténet és bútortörténet órákat tartottam a Kurzus Bt. lakberendező iskolájában.
Angol fordítóként is dolgozom, kb. 60 könyv jelent meg a fordításomban.

Vendégelőadók

Oktatóink, vendég előadóink szakmájukat gyakorló, tapasztalt szakemberek. Területüket nemcsak tanulmányaikból ismerik, hanem régóta művelik. Ismereteiket több éve hitelesen adják át sulink keretein belül.

Drozdik Sándor sandor.drozdik@gmail.com bútoripari termékek, gyártó
Podholáné Háhn Lívia livia.lakastervezes@gmail.com  feng shui
Tábori Tibor http://www.tabori.hu/  nyílászárók
Elter Zsófi www.elter.hu  világítás technika
Tuliné Tóth Piroska http://www.webskft.hu/ világítás technika
Kern Gyöngyi http://www.keramikart.com/  kerámia kandallók
Dolezál Zsolt dolezso@gmail.com  arculattervezés
Bor Iván www.sicis.com/       Ravennai mozaik
Eged Attila www.diszitofesto.hu/  szobafestés, díszítőfestés
Vincze Ágnes http://vadesign.hu/  design bútorok, berendezési tárgyak
Pásztor Gábor www.spatrend.hu  wellness technika
Hermann Zoltán http://www.hermannuveges.hu/d/page.php?4  üveg