fbpx skip to Main Content

Mire figyeljünk oda egy enteriőrtervező tanfolyam kiválasztásánál?

Mire figyeljünk oda egy enteriőrtervező tanfolyam kiválasztásánál?

Markó Viktória: Amire én odafigyelnék, hogy milyen régóta szerveznek tanfolymokat, mekkora tapasztalatuk van abban, hogy hogyan képezzék a hallgatókat. Van-e visszajelzés arról, hogy akik részt vettek rajta, milyen sikeresen vizsgáztak. Figyelnék arra, hogy mennyi gyakorlati óra van a tanfolyamon, merthogy az enteriőrtervezés kimondottan gyakorlati tevékenység. Megnézném, hány oktatójuk van, hány szakembertől ismerhetik meg a tervezés csínját-bínját. Figyelnék arra, hogy mennyire offline a képzés. Vannak bizonyos dolgok, amiket nem jelenléti oktatással is el lehet sajátítani. Ilyen például a számítógépes tervezőprogram használata. De a hallgatók különböző felkészültségi állapotból indulnak, következésképp nem ugyanazon az úton jutnak el a végső célhoz. Az a legszerencsésebb, ha mindenkivel az ő felkészültségének megfelelően tudunk foglalkozni. Maximum 10 fős csoportokat indítunk annak érdekében, hogy jobban tudjunk figyelni a résztvevők egyéni fejlődésére.

A résztvevők hogy tudnak a leghatékonyabban fejlődni ezen az úton?

Markó Viktória: Azt tanácsolnám, hogy ezt a másfél évet áldozzák erre. A munka/tanulás, család mellett eljárni a tanfolyamra, elkészíteni otthon a terveket, ki is tölti a napot, hétvégét. A tervezés technikájának, az anyaggyűjtésnek, dokumentálásnak, a számítógépes program használatának rutinná kell válni. Ez akkor sikerül, ha sokat gyakoroljuk. Azt gondolom, ha valaki ezzel a szép tevékenységgel, az enteriőrtervezéssel szeretne foglalkozni, akkor neki nem áldozat, hogy tervezzen. Ezt a másfél évet fogjuk fel úgy, hogy egy intenzív, nagy játék részesei vagyunk, aminek az a vége, hogy profi módon tudunk majd tereket kitalálni.

Magán a képzésen Neked melyik tantárgy a szíved csücske? Te mit szeretsz oktatni?

Markó Viktória: Én valójában mindennel nagyon szívesen foglalkozom. Nálunk az órák úgy mennek, hogy nagyjából folyamatosan beszélgetünk, és mivel mindig jönnek új kérdések, új ötletek, új megoldások, ezért ez bármilyen témában nagyon izgalmas. Ugyanúgy szeretem az anyagismeretet, mint ahogy a gépészeti vagy  elektromos tervezést.
Ennek a szakmának minden csínját-bínját szeretem.

A Szitakötő kreatívsulit a lakberendezés és oktatás terén szerzett több éves szakmai tapasztalattal alapította Markó Viktória 2009-ben. A Magániskola azzal a céllal indult útjára, hogy a lakberendezés és enteriőrtervezés iránt érdeklődők gyakorlatközpontú, magas szakmai színvonalú képzésen sajátíthassák el a tervezés és kivitelezés alapjait.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, további infromációt ezen a linken találsz a Szitakötő Kreatívsuli enteriőrtervező tanfolyamáról: https://szitakotokreativsuli.hu/tanfolyamok-workshopok/enterior-tervezo-tanfolyam/

Back To Top